Inloggen Move
  • Quickscan

    Wat is mijn woning waard?

  • Wij zullen contact met u opnemen om een zo goed mogelijk beeld van uw woning te krijgen.

  • Sleep bestanden hierheen of

Aankoopmakelaar? Ik kan toch zelf wel een huis kopen?

U wilt een woning kopen in Emmen of in Groningen. U weet wat u wilt en bent doorgaans een goede onderhandelaar. Waarom zou u dan een aankoopmakelaar inschakelen? Dit kost immers geld en tijd. Toch kan het echt in uw voordeel zijn om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Wat die toegevoegde waarde dan is? Dat vertellen wij u graag!

Een speld in een hooiberg
U heeft specifieke wensen voor uw nieuwe onderkomen, maar telkens als u op Funda of in uw omgeving kijkt, komt uw droomwoning niet voorbij. Na een tijdje geeft u het op en stelt u uw verhuisplannen uit. Of nog erger: u heeft uw droomhuis gezien, maar deze is al verkocht voordat u een bezichtiging heeft kunnen regelen. Tijd voor een aankoopmakelaar!

Snel reageren
De aankoopmakelaars van Ten Wolde hebben een groot netwerk en kennen de markt. Ze weten welke woningen op de markt komen, voordat het op Funda komt te staan. Omdat wij op de hoogte zijn van uw woonwensen en het beschikbare budget, kunnen we snel schakelen. Een must in de huidige situatie op de woningmarkt! Hierdoor maakt u meer kans om uw droomwoning te vinden.
Bezichtigingen en meer
Als u uw potentiële huis heeft gevonden en u de woning wilt gaan bezichtigen, gaat onze aankoopmakelaar met u mee. Een aankoopmakelaar adviseert u over de staat van de woning en eventuele verborgen gebreken. Vervolgens doen wij een voorstel voor een uit te brengen bod en doet, indien gewenst, de onderhandelingen voor u. Een ander voordeel: een bod van een aankoopmakelaar wordt meestal sneller serieus genomen in vergelijking met die van een particulier. Daarnaast gunnen makelaars elkaar onderling ook sneller iets. Daar kunt u van profiteren!

Grondige controle
Als u hét huis gevonden heeft, moet u de koopovereenkomst nog even ondertekenen. Een aankoopmakelaar helpt u met het grondig controleren van deze belangrijke overeenkomst. Heeft u en de verkopende partij getekend? Dan stuurt de verkopende makelaar de overeenkomst samen met uw legitimatie naar de notaris, die de rest van de koop regelt. Let wel: een NVM-makelaar is bij één woning nooit zowel aankoop- als verkoopmakelaar. De verkoopmakelaar werkt in opdracht van de verkoper.

Alle voordelen op een rij
1. Een aankoopmakelaar is eerder op de hoogte van het aanbod.
2. Een aankoopmakelaar schakelt snel als een huis voldoet aan de wensen van de klant.
3. Een aankoopmakelaar gaat mee met bezichtigingen en geeft een onafhankelijk advies over de staat van de woning.
4. Een aankoopmakelaar doet een voorstel voor het uit te brengen bod op basis van ervaring en kennis van de markt.
5. Een aankoopmakelaar doet de onderhandelingen voor u.
6. Het bod van een aankoopmakelaar wordt sneller serieus genomen dan die van een particulier waardoor u sneller een voet tussen de deur krijgt.
7. Een aankoopmakelaar checkt de koopovereenkomst grondig.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening als aankoopmakelaar? Maak dan ge-woon een afspraak via tel. 0591-632007.

Terug naar blogs