Inloggen Mijn NVM
  • Quickscan

    Wat is mijn woning waard?

  • Wanneer je op ‘klaar!’ klikt gaan onze specialisten als de wiedeweerga aan de slag met je gegevens om een inschatting te maken! Je ontvangt dan z.s.m. een rapport per e-mail.

  • Sleep bestanden hierheen of

Dat was een echte eyeopener

Ik heb sinds drie jaar een eigen bedrijf aan huis. Dat heeft veel voordelen, maar het is soms lastig dat mijn klanten door mijn privégedeelte moeten lopen om bij mijn schoonheidssalon op de zolderverdieping te komen. Dit begint niet alleen mij te storen, maar ook mijn man en zoon. Daarom zijn we gaan rondkijken naar een koopwoning met praktijkruimte. Maar om te bepalen hoeveel ruimte je nu echt nodig hebt, is best moeilijk in te schatten. Qua woonruimte hoeven we niet veel groter, maar inleveren willen wij ook niet.

Door een gesprek met Janneke van Ten Wolde hebben we eerst gekeken naar wat we nu écht willen. We kwamen erachter dat een andere wijk voor niemand een probleem is, terwijl ik dacht dat mijn man dat niet leuk zou vinden. Ook heb ik niet gedacht aan het belang van parkeren in de buurt. Soms overlappen mijn afspraken elkaar en staan er twee auto’s voor de deur. Er moet dus wel genoeg parkeerruimte zijn. En dan komen we nog op het belangrijkste punt; er is een vergunning nodig om een bedrijf aan huis te mogen hebben.
Het was goed dat Vera ons op deze punten wees, want wij wilden gewoon een woning kopen en de garage ombouwen! Echt een eyeopener. Vervolgens liet Janneke ons wat panden zien die wij in eerste instantie op Funda links hadden laten liggen, omdat we niet doorhadden dat daar ook een woning bij zat. Kortom: Janneke heeft ons op een andere manier naar woningen laten kijken. Dat is volgens ons echt de toegevoegde waarde van Ten Wolde Makelaars.

Terug naar blogs