Inloggen Move
  • Quickscan

    Wat is mijn woning waard?

  • Wij zullen contact met u opnemen om een zo goed mogelijk beeld van uw woning te krijgen.

  • Sleep bestanden hierheen of

Eindelijk vakantie! Maar hoe beveilig ik mijn huis?

Hoera, de zomervakantie is in het verschiet. Even heerlijk bijkomen en de boel de boel laten. Tegelijkertijd is de zomervakantie een ideale tijd voor inbrekers om uw huis op z’n kop te zetten. Wat kunt u doen om dit te voorkomen? Wij, van Ten Wolde Makelaars geven u 5 preventietips. Ge-woon als extra service.

Tip 1: Kondig niet op social media aan dat u op vakantie bent
Vakantie vieren is leuk om te delen, maar inbrekers zitten ook op Facebook of Instagram. Een post op social media is een uitnodiging voor criminelen. Sla het dus liever maar even over. Licht wel uw buren in, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden en vraag of ze voor de post kunnen zorgen! Waarom? Zie tip 2.

Tip 2: Zorg uw huis er bewoond uitziet
Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de krant geopend op de tafel te laten liggen en een half glas water te laten staan of een stuk speelgoed op de grond neer te leggen. Met een tijdschakelaar kunt u ervoor zorgen dat er een lamp op een bepaalde tijd aanspringt en laat de post op de deurmat dagelijks even weggehalen door uw lieve buren. Doe de gordijnen niet helemaal dicht en laat geen volle vuilniszakken bij het huis achter.
Tip 3: Zorg voor degelijk hang- en sluitwerk
Door een goed hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen te gebruiken slaat de inbreker uw huis hoogstwaarschijnlijk over. Woningen met het kenmerk hebben maar liefst tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak.

Tip 4: Laat niets buiten staan
Haal vuilcontainers en ladders zoveel mogelijk weg en sluit alle deuren en ramen. Inbrekers proberen vaak via een hogere verdieping binnen te komen en kunnen op de containers klimmen. Zet uw fiets en brommer op slot, óók als ze binnen staan. Maak gebruik van buitenverlichting, waarbij ’s avonds het licht aanspringt als er iemand rondloopt. Dat schrikt inbrekers af.

Tip 5:
Registreer en fotografeer waardevolle eigendommen
Registreer en fotografeer uw waardevolle eigendommen, zoals sierraden, laptops en iPads. Dat helpt bij het aangifte doen, maar ook bij het claimen bij de verzekeraar. Leg deze eigendommen niet in het zicht en bewaar ook geen contant geld in huis.

Ziet u bij thuiskomst dat er is ingebroken? Raak dan niks aan en bel meteen de politie. Op deze manier worden eventuele sporen veilig gesteld. Meer vragen hierover? Bel ons gerust!

Terug naar blogs