Inloggen Move
  • Quickscan

    Wat is mijn woning waard?

  • Wij zullen contact met u opnemen om een zo goed mogelijk beeld van uw woning te krijgen.

  • Sleep bestanden hierheen of

Help! Welke makelaar moet ik kiezen?

Als u uw woning wil verkopen, wilt u natuurlijk de beste makelaar inschakelen. Maar hoe vindt u die? Het beste is om een vragenrondje te doen in uw kennissenkring. Vraag naar ervaringen van familie en vrienden of kijk welke naam op het verkoopbord verderop in de straat staat. Wij adviseren altijd om voor een makelaar te kiezen die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM), zoals Ten Wolde Makelaars. NVM-makelaars voldoen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen en u kunt terugvallen op een geschillencommissie als u onverhoopt een conflict krijgt. Ge-woon fijn om achter de hand te hebben!

Wat doet de NVM?
De NVM is een branchevereniging van makelaars en vastgoeddeskundigen, waarbij kwaliteit vooropstaat. De NVM bestaat sinds 1898 en heeft ruim 4.300 leden. Het is de grootste vereniging in Nederland. Alle aangesloten makelaars zijn goed opgeleid en zijn verplicht jaarlijks hun kennis op peil te houden. Daarnaast moeten ze zich houden aan de NVM-Erecode, wat inhoudt dat de makelaars de belangen van de klant vooropstellen en de regels van de NVM in acht nemen. Een NVM-makelaar kent de markt en geeft goed advies. U ervaart deze kwaliteit gedurende het gehele verkoop- of aankoopproces.

Uw huis op Funda
Bijna 100% van de woningzoekers begint de zoektocht naar een woning op huizensite Funda. Kiest u ervoor om geen makelaar in te schakelen, dan kunt u uw woning niet op Funda zetten. Alleen makelaars die aangesloten zijn bij een branchevereniging mogen woningen op Funda plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een VBO-makelaar zijn (Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed, bestaat sinds en heeft meer dan 1.100 leden) of een NVM-makelaar. Omdat NVM groot aandeelhouder is, staan woningen van NVM-makelaars met een uitgebreidere woningpresentatie en hogere ranking op Funda.

Geschillencommissie
Krijgt u het aan de stok met uw makelaar, dan kunt u naar een geschillencommissie van de NVM stappen. De geschillencommissie kan uitspraak doen over notageschillen zoals courtage, taxatiekosten en advertentiekosten. Ook kan de commissie uitspraak doen over aanspraken op schadevergoeding (van de consument op makelaar) tot een bedrag van € 10.000. De NVM biedt een extra zekerheid door borg te staan voor de nakoming van de uitspraken van de geschillencommissie. U krijgt een eerlijke en eenvoudige procedure en bent ervan verzekerd dat de uitspraak ook wordt uitgevoerd. Ge-woon handig, just in case!

Waarom een NVM makelaar?
– Uitgebreide presentatie en prominente positie van woning op Funda.
– Deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid.
– Meedoen aan succesvolle, landelijke NVM Open Huizen routes (2 keer per jaar).
– Toegang tot grootste zoekbestand van Nederland.

Heeft u meer vragen hierover? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Terug naar blogs