Inloggen Move
  • Quickscan

    Wat is mijn woning waard?

  • Wij zullen contact met u opnemen om een zo goed mogelijk beeld van uw woning te krijgen.

  • Sleep bestanden hierheen of

Meten is weten

Wist u dat elke woning die wordt aangeboden via Ten Wolde Makelaars een meetcertificaat heeft? Heel belangrijk, vinden wij. Mede door de afmetingen te berekenen en vast te leggen kunnen wij de waarde van de woning bepalen. Op deze manier weet een potentiƫle koper precies wat hij of zij kan verwachten als hij een bezichtiging aanvraagt. Ze zeggen niet voor niets: meten is weten!

Exacte specificatie
Een meetcertificaat geeft de zekerheid van een aantoonbare en exacte specificatie van de woning. De uitgewerkte plattegronden hanteren wij op Funda, op onze website en in de verkoopbrochures. Deze informatie in de verkoopbrochure kunt u ook gebruiken in geval van een bouwkundige keuring en bij het aanvragen van een energielabel. Ge-woon handig!
Meetinstructie
De gebruiksoppervlakten zijn afgemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie zorgt voor een eenduidige manier van meten en is vastgesteld door NVM, VBO makelaar, VastgoedPRO, Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Waarderingskamer. Het beschrijft precies wat er wel en wat er niet mag worden meegerekend als oppervlakte van een woning en geeft vorm, inhoud en structuur aan de gebruiksoppervlakte.

Geen garantie in verschil
De instructie heeft een punt waarmee u rekening dient te houden: de opgegeven gebruiksoppervlakte is indicatief en kan niet als een garantie worden gezien. Dat klinkt zwaarder dan dat het is: interpretatieverschillen of de manier van afronden kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de opgegeven grootte iets kan afwijken van de werkelijke grootte. Dit is meestal van ondergeschikt belang in de verhouding tussen koper en verkoper, zeker als de koper de woning al heeft bekeken. De locatie, voorzieningen in de omgeving en staat van onderhoud zijn vaker factoren die de waarde bepalen. Daarom is het gebruikelijk om bij de verkoop af te spreken dat er geen verrekening plaatsvindt bij een eventueel verschil. Dit wordt vastgelegd in artikel 6.11 van de NVM-overeenkomst. Vindt de koper het wel belangrijk, dan kunnen er ge-woon andere afspraken worden gemaakt.

Heeft u meer vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Terug naar blogs