Inloggen Move
  • Quickscan

    Wat is mijn woning waard?

  • Wij zullen contact met u opnemen om een zo goed mogelijk beeld van uw woning te krijgen.

  • Sleep bestanden hierheen of

Open Huis of 1-op-1 bezichtigingen? Welke strategie werkt?

Heeft u een huis op het oog en wilt u een bezichtiging plannen? Grote kans dat u wordt uitgenodigd voor een open huis. Dat betekent dat de verkoper zijn of haar huis de hele dag open stelt voor potentiële kopers én dat u niet de enige bent die geïnteresseerd is. Wat houdt een open huis precies in en waar moet u op letten?

Een open huis is een laagdrempelige, eenvoudige manier om potentiële kopers kennis te laten maken met de te koop staande woning. De verkoper en de makelaar bepalen de datum en tijd van een open huis. De voordelen zijn onder meer dat u zonder afspraak rustig kunt binnenlopen om het huis te gaan bekijken. Vaak kunt u een praatje maken met de verkoper, iets wat bij een reguliere bezichtiging niet mogelijk is. Hierdoor krijgt u ongetwijfeld meer te weten over de woning. Een nadeel kan zijn dat u tegelijkertijd met andere belangstellenden de woning gaat bekijken. Onze tip: laat u hierdoor niet opjagen. Neem gerust uw tijd en bekijk alles goed. Is uw interesse in het huis nog meer aangewakkerd? Plan dan een tweede bezichtiging om de woning te bekijken. Wij gaan ge-woon met u mee!

Wanneer kies je als verkoper voor een open huis?
Als u uw huis verkoopt, bepaalt u samen met de makelaar de beste verkoopstrategie. Dat kan voor de één gewone bezichtigingen betekenen en voor de ander een open huis. Vaak hangt het af van de hoeveelheid aanvragen voor bezichtigingen. Zijn het er veel, dan bespaar je veel tijd door een open huis te houden. Is de hoeveelheid aanvragen te overzien? Dan kun je het beste kiezen voor een 1-op-1 bezichtiging, die de makelaar dan voor zijn of haar rekening neemt. Het voordeel hiervan is dat de belangstellende een rondleiding krijgt én veel aandacht.

Wat doen wij?
Bij Ten Wolde Makelaars verkiezen wij een 1-op-1 bezichtiging boven een open huis. Wij kijken potentiële kopers graag in de ogen, grijpen het moment aan om verbinding te leggen en geven belangstellenden de ruimte om al hun vragen te kunnen stellen. Zijn er veel bezichtigingen? Dan verkorten we de tijd van de kijkmomenten of we verdelen het over een aantal dagen. Een open huis zetten we in als optie voor het geval er niet zoveel belangstelling is. Dan trekken we wellicht mensen over de streep die anders de agenda te vol hebben of twijfelen.

Laat u goed adviseren door uw makelaar en kies iets wat bij u past.
Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op!

Terug naar blogs