Inloggen Move
  • Quickscan

    Wat is mijn woning waard?

  • Wij zullen contact met u opnemen om een zo goed mogelijk beeld van uw woning te krijgen.

  • Sleep bestanden hierheen of

Open huizen route: tips om uw tijd goed te besteden

Op zaterdag 5 oktober is het weer tijd voor de NVM Open Huizen Dag. Op deze dag opent een aantal huiseigenaren in Emmen en omgeving de deuren voor potentiële kopers. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunt u zonder afspraak, vrijblijvend een kijkje nemen bij alle deelnemende woningen. Een ideale manier om u alvast te oriënteren op de huizenmarkt en een gevoel te krijgen bij verschillende soorten woningen. En, wie weet komt u wel uw droomhuis tegen! Ge-woon gaan dus!

Tips & trics
Een bezichtiging zonder afspraak, betekent ook een bezichtiging zonder makelaar. Misschien weet u niet zo goed waar u op moet letten, of bekijkt u teveel huizen en ziet u door de bomen het bos niet meer. Om tijd te besparen en om alles uit deze dag te kunnen halen, krijgt u van ons een paar tips. Ge-woon omdat dat handig is!

1. Stel van tevoren een wensenlijstje samen.
Hoeveel slaapkamers wilt u? Wilt u een tuin? Wilt u dichtbij scholen en winkels wonen? Bent u op zoek naar een nieuwbouw of een jaren 30-woning? Aan de hand van een wensenlijstje kunt u straks een selectie maken van de huizen die u wilt gaan bekijken.

2. Bekijk op Funda welke huizen meedoen aan de NVM Open Huizen Dag.
Funda heeft een filter waardoor u gemakkelijk kunt zien welke huizen deelnemen aan deze dag. Bekijk of deze woningen voldoen aan uw wensenlijstje en of er een match is qua budget.

3. Stippel een handige route uit.
U heeft vier uur de tijd om huizen te bezichtigen. Gezien de tijd, is het slim om een route te maken, zodat u onderweg niet de weg hoeft te zoeken. Ge-woon handig!

4. Bekijk alle ruimtes.
Loop het hele huis door. Bekijk de kelder, de tuin, de bijkeuken, de schuur en alle wc’s. Maak eventueel foto’s als dat mag van de verkoper.

5. Schrijf de positieve en negatieve punten op.
Gaat u veel huizen bekijken? Neem dan een notitieblok mee en schrijf per adres de positieve en negatieve punten op, zodat u later nog weet wat u van het huis vond. Soms doet u zoveel indrukken op, dat u niet meer weet welk huis nou dat afgebladderde hekje had en welk huis die mooie keuken.

6. Blijf neutraal.
Bent u enthousiast over een huis? Laat dit niet blijken. Het is het beste om neutraal te blijven, zodat u later beter kunt onderhandelen. Laat u ook niet afschrikken door het aantal kijkers (veel of juist weinig), die eventueel in de woning rondlopen en laat u niet beïnvloeden door de mening van andere kijkers. Iedereen heeft een ander wensenlijstje.

7. Ga nog een keer kijken met één van onze makelaars.
Heeft u een leuk huis gezien tijdens de Open Dag? Loop dan even bij ons kantoor binnen aan de Houtsnip 2 in Emmen. Wij bekijken de mogelijkheden samen met u en gaan graag met u mee voor een tweede bezichtiging.

Wij wensen u veel plezier tijdens deze Open Dag en horen het graag als u een huis op het oog heeft.
Bel voor meer informatie naar: tel. 0591 – 632 007.

Terug naar blogs