Inloggen Move
  • Quickscan

    Wat is mijn woning waard?

  • Wij zullen contact met u opnemen om een zo goed mogelijk beeld van uw woning te krijgen.

  • Sleep bestanden hierheen of

Uw woning zelf verkopen? Let dan even hierop

U wilt uw woning verkopen en denkt erover na om dit zonder hulp van een makelaar te doen. Tijdens een verjaardag heeft u uw verhuisplannen gedeeld met enkele kennissen en er was zelfs al een geïnteresseerde! Kortom: u wilt geld besparen door uw woning zelf te verkopen aan iemand in uw omgeving. Dit brengt echter een aantal risico’s met zich mee.

Het aanbieden van uw woning in een kleine kring kan een goed resultaat opleveren, maar u haalt er niet het uiterste uit. U kunt de beste koper missen. Zet u bijvoorbeeld uw woning via Facebook te koop of gebruikt u een appgroep als verkoopkanaal? Social media zijn krachtige promotiemiddelen en een advertentiecampagne kost niet veel, maar het bereik van Facebook is te breed waardoor u wellicht de juiste kopers met de juiste portemonnee niet bereikt. Ge-woon zonde!

Niet op Funda
Oké, dan zet ik mijn woning toch ge-woon op Funda? Bijna 100% van de woningzoekers begint immers de zoektocht op deze huizensite. Als particulier kunt u uw huis niet aanbieden op Funda, dat gaat altijd via een NVM-makelaar. Daarnaast heeft een NVM-makelaar ervaring en kan hij putten uit een groot netwerk. Misschien heeft hij of zij al een koper voor uw huis! U hoeft niet bang te zijn dat u teveel betaald voor de service van een NVM-makelaar. Zij moeten zich houden aan de erecode: uw belangen staan altijd voorop.

Wat vraag ik voor mijn huis?
Nog een risico is het vaststellen van de vraagprijs. Doet u dit zonder makelaar, dan loopt u wederom de juiste koper mis. Het is belangrijk om de vraagprijs volgens de marktwaarde vast te stellen. Vraagt u teveel, dan kunnen kopers afhaken. Vraagt u te weinig, dan snijdt u zichzelf in de vingers. Bedenk dat uw woning door de jaren misschien meer waard is geworden, door bijvoorbeeld de toevoeging van een nieuwe keuken en badkamer of juist minder doordat de kwaliteit van uw buurt achteruit is gegaan. Krijgt u de vraagprijs aangeboden? Zeg niet meteen ja, want er lopen wellicht kopers rond die ver boven de vraagprijs willen bieden. Een makelaar kan u adviseren over de juiste vraagprijs.

Bepaalde onderdelen van het traject
Verkoopt u het huis aan bekenden? Zorg er dan voor dat u goede afspraken maakt. Het gaat om een zakelijke overeenkomst, dat moet zakelijk worden aangepakt. Met goede afspraken kunt u onenigheid achteraf voorkomen.

Vindt u het teveel gedoe om het zelf te regelen en wilt u, juist omdat het bekenden zijn, professioneel vertegenwoordigd worden? Bel ons dan ge-woon! Wij kunnen ook onderdelen van het traject uitvoeren, bijvoorbeeld het opstellen van een koopovereenkomst of het taxeren van uw huis en het vaststellen van de vraagprijs. Zo betaalt u niet voor het volle pakket en bespaart u alsnog op de kosten. Ge-woon doen!

Terug naar blogs