Inloggen Move
  • Quickscan

    Wat is mijn woning waard?

  • Wij zullen contact met u opnemen om een zo goed mogelijk beeld van uw woning te krijgen.

  • Sleep bestanden hierheen of

Waardebepaling of taxatie: wat is het verschil?

Wilt u uw woning verkopen? Dan is het handig om te weten wat uw woning waard is, zodat u uw huis goed in de markt kunt zetten. Tijd voor een waardebepaling! Bij Ten Wolde Makelaars kunt u een waardebepaling aanvragen, ge-woon gratis! Eén van onze makelaars komt dan bij u thuis, om samen met u de woning te bekijken. Op basis van de woonoppervlakte, onze bevindingen van het huis en de verwachte verkoopwaarde formuleren wij een vraagprijsadvies.

De waarde van een waardebepaling
Deze waardebepaling is iets anders dan een taxatie. Een taxatie is nodig voor de financiering van de koop van een woning, een waardebepaling heeft als doel het huis te verkopen. Een waardebepaling is een stuk minder uitgebreid dan een taxatierapport en wordt niet getoetst door het onafhankelijke Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). De waardebepaling kunt u dus niet gebruiken om een hypotheek te verkrijgen.

Eisen aan een taxatierapport
Als u een woning koopt en een nieuwe hypotheek afsluit, dan vraagt de bank om een taxatierapport. Een taxatierapport is een volledig en uitgebreid rapport waarin de waarde van uw huis wordt vastgelegd en de eigenschappen van de woning worden omschreven. De bank wil weten of het huis de waarde dekt van de lening/hypotheek en stelt bepaalde eisen aan het taxatierapport. Ook moet het rapport worden goedgekeurd door het NWWI.

Maatwerk
Door een taxatie uit te laten voeren wordt de marktwaarde van de woning bepaalt die past in de woningmarkt van uw regio. Hierdoor kan de marktwaarde dus afwijken van de WOZ-waarde van uw woning. Het maken van een waardeoordeel is maatwerk. Iets waar wij bij Ten Wolde Makelaars ge-woon goed in zijn. Een taxatie moet aan strenge eisen voldoen en wij leveren gevalideerde rapporten. Let wel op: een taxatie is geen bouwkundige keuring!

Wilt u meer weten over dit ontwerp? Bel ons ge-woon even via tel. 0591-632007. Wij helpen u graag!

4 verschillen op een rij

Waardebepaling Taxatie
1. Doel: verkoop huis 1. Doel: financiering huis
2. Minder uitgebreide verklaring 2. Uitgebreide rapportage
3. Hoeft niet worden getoetst door NWWI 3. NWWI moet rapport goedkeuren
4. Gratis 4. Hier zitten kosten aan verbonden

Terug naar blogs