Inloggen Move
  • Quickscan

    Wat is mijn woning waard?

  • Wij zullen contact met u opnemen om een zo goed mogelijk beeld van uw woning te krijgen.

  • Sleep bestanden hierheen of

Taxatie

Als u een huis koopt, een hypotheek wilt oversluiten of te maken krijgt met een echtscheiding, dan is het noodzakelijk om de marktwaarde van uw woning te weten. Hier komt u achter door een taxatie te laten uitvoeren. Dat doen wij ook bij Ten Wolde Makelaars!

Wat is een taxatie?

Een taxatie is wat anders dan een waardebepaling. Een waardebepaling heeft als doel het huis te verkopen, een taxatie is nodig voor de financiering van de koop van een woning. Door een taxatie uit te laten voeren wordt de marktwaarde van de woning bepaalt die past in de woningmarkt van uw regio. Hierdoor kan de marktwaarde dus afwijken van de WOZ-waarde van uw woning. Het maken van een waardeoordeel is maatwerk. Iets waar wij bij Ten Wolde Makelaars goed in zijn. Een taxatie moet aan strenge eisen voldoen en wij leveren gevalideerde rapporten. Let wel op: een taxatie is geen bouwkundige keuring!

Hoe gaat een taxatie van Ten Wolde Makelaars in z’n werk?

U geeft ons opdracht tot taxatie door de taxatie-opdracht te ondertekenen. Dat betekent dat wij een waardeoordeel aan uw (toekomstige) woning kunnen gaan geven en een taxatierapport kunnen uitbrengen. Om de woning te kunnen taxeren hebben wij de kadastrale gegevens, het eigendomsbewijs en de tekeningen van uw (toekomstige) woning nodig. Tijdens de taxatie letten wij onder meer op de staat van onderhoud, de inhoud en oppervlakte, de mate van isolatie en energiezuinigheid, de functionele indeling, de constructie en gebruikte materialen en de ligging en de omgeving. Vervolgens maken wij een taxatierapport op, die u nodig heeft voor het oversluiten van uw hypotheek of de financiering van uw koopwoning.

Onafhankelijke taxaties

Zoekt u een koopwoning via ons? Dan kunnen we de taxatie niet op ons nemen. Een NVM-taxateur dient namelijk onafhankelijk te zijn. Wel kunnen we in dat geval een taxateur voor u regelen. Bel voor meer informatie naar 0591-632007.

NWWI en NVW

Voor het afsluiten van een hypotheek vragen hypotheekverstrekkers tegenwoordig vaak om een NWWI-taxatie. Dit is het keurmerk voor woningtaxaties en heeft tot doel de kwaliteit van taxatierapporten te optimaliseren. Voor zowel een NVM-taxatie als een NWWI-taxatie kunt u bij ons terecht.