Mijn favorieten

Blog

Help! Welke makelaar moet ik kiezen?
Geplaatst op: 11 mei 2022
Als u uw woning wil verkopen, wilt u natuurlijk de beste makelaar inschakelen. Maar hoe vindt u die? Het beste is om een vragenrondje te doen in uw kennissenkring. Vraag naar ervaringen van familie en vrienden of kijk welke naam op het verkoopbord verderop in de straat staat. Wij adviseren altijd om voor een makelaar te kiezen die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM), zoals Ten Wolde Makelaars. NVM-makelaars voldoen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen en u kunt terugvallen op een geschillencommissie als u onverhoopt een conflict krijgt. Ge-woon fijn om achter de hand te hebben!
Lees meer...
Aankoopmakelaar? Ik kan toch zelf wel een huis kopen?
Geplaatst op: 11 mei 2022
U wilt een woning kopen in Emmen of in Groningen. U weet wat u wilt en bent doorgaans een goede onderhandelaar. Waarom zou u dan een aankoopmakelaar inschakelen? Dit kost immers geld en tijd. Toch kan het echt in uw voordeel zijn om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Wat die toegevoegde waarde dan is? Dat vertellen wij u graag!
Lees meer...
Waardebepaling of taxatie: wat is het verschil?
Geplaatst op: 8 februari 2024
Wilt u uw woning verkopen? Dan is het handig om te weten wat uw woning waard is, zodat u uw huis goed in de markt kunt zetten. Tijd voor een waardebepaling! Bij Ten Wolde Makelaars kunt u een waardebepaling aanvragen, ge-woon gratis! Eén van onze makelaars komt dan bij u thuis, om samen met u de woning te bekijken. Op basis van de woonoppervlakte, onze bevindingen van het huis en de verwachte verkoopwaarde formuleren wij een vraagprijsadvies.
Lees meer...
Open Huis of 1-op-1 bezichtigingen? Welke strategie werkt?
Geplaatst op: 7 september 2020
Heeft u een huis op het oog en wilt u een bezichtiging plannen? Grote kans dat u wordt uitgenodigd voor een open huis. Dat betekent dat de verkoper zijn of haar huis de hele dag open stelt voor potentiële kopers én dat u niet de enige bent die geïnteresseerd is. Wat houdt een open huis precies in en waar moet u op letten?
Lees meer...
Eindelijk vakantie! Maar hoe beveilig ik mijn huis?
Geplaatst op: 11 mei 2022
Hoera, de zomervakantie is in het verschiet. Even heerlijk bijkomen en de boel de boel laten. Tegelijkertijd is de zomervakantie een ideale tijd voor inbrekers om uw huis op z’n kop te zetten. Wat kunt u doen om dit te voorkomen? Wij, van Ten Wolde Makelaars geven u 5 preventietips. Ge-woon als extra service.
Lees meer...
Hoe presenteren wij uw woning? Nou, zo!
Geplaatst op: 11 mei 2022
Gefeliciteerd, u gaat uw woning verkopen. Dat betekent dat u een spannend traject ingaat, dat meestal begint bij het kiezen van de juiste makelaar. Natuurlijk zijn wíj dat ge-woon, dus dat punt kunt u in ieder geval al aftikken. Een ander belangrijk onderdeel van het verkoopproces is de woningpresentatie. Een optimale presentatie is het halve werk: het bevordert de verkoop. Wij vertellen u graag hoe wij dat aanpakken bij Ten Wolde Makelaars.
Lees meer...
Meten is weten
Geplaatst op: 11 mei 2022
Wist u dat elke woning die wordt aangeboden via Ten Wolde Makelaars een meetcertificaat heeft? Heel belangrijk, vinden wij. Mede door de afmetingen te berekenen en vast te leggen kunnen wij de waarde van de woning bepalen. Op deze manier weet een potentiële koper precies wat hij of zij kan verwachten als hij een bezichtiging aanvraagt. Ze zeggen niet voor niets: meten is weten!
Lees meer...
Uw woning zelf verkopen? Let dan even hierop
Geplaatst op: 11 mei 2022
U wilt uw woning verkopen en denkt erover na om dit zonder hulp van een makelaar te doen. Tijdens een verjaardag heeft u uw verhuisplannen gedeeld met enkele kennissen en er was zelfs al een geïnteresseerde! Kortom: u wilt geld besparen door uw woning zelf te verkopen aan iemand in uw omgeving. Dit brengt echter een aantal risico’s met zich mee.
Lees meer...
Woning aankopen? Ten Wolde Makelaars inschakelen!
Geplaatst op: 11 mei 2022
U wilt een woning kopen in het mooie Emmen of in het oververhitte Groningen en u weet niet waar u moet beginnen met uw zoektocht. Na een tijdje ziet u door de bomen het bos niet meer en u stelt uw verhuisplannen uit tot het weer begint te kriebelen. Herkenbaar? Dit patroon kunt u doorbreken door een aankoopmakelaar in de arm te nemen! Onze aankoopmakelaars helpen u graag met het zoeken naar uw droomwoning. Ge-woon, omdat wij dat goed kunnen.
Lees meer...